Distribucija knjig Primus

Pot od nastanka knjige do bralca je dolga, a vendar vsaka knjiga najde svojega bralca.


Ponudba za založnike in samozaložnike

Uspešno zastopamo priznane slovenske in tuje založnike. Kot distributerji knjig smo že več let navzoči v vseh slovenskih splošnih knjižnicah in v 150 slovenskih knjigarnah.

Knjige distribuiramo v obe največji knjigarniški mreži: DZS in Mladinsko knjigo. Poleg tega knjige s specifično tematiko ponujamo ustanovam in kupcem, ki bi jih utegnile zanimati.

Vaše knjige distribuiramo po naši razvejani prodajni mreži in jih predstavljamo v spletni knjigarni. Pristni osebni stik s kupci je naša konkurenčna prednost.

 

Izvedba celotnega procesa izdelave knjige

Če potrebujete pomoč pri nastajanju knjige, vam lahko pomaga naša ekipa prevajalcev, lektorjev, urednikov in oblikovalcev. Ob naši pomoči lahko na enem mestu sklenete celoten krog – od nastanka do prodaje.

Knjiga je nekaj, kar bo ostalo z vami. Je tudi vaša razglednica, ki vas bo spremljala za vedno, celo takrat, ko vas ne bo več. Zato pri izvedbi ne sprejemajte kompromisov.

Izberite najboljše izvajalce za svojo knjigo!

Ponujamo vam tudi možnost digitalnega tiskanja knjig … Primus digitalni tisk!  Poizvedite, kako do natisnjene knjige brez plačila stroškov tiskanja.

Mediji

Za kupce so najbolj zanimive knjige, ki so »sveže« na trgu, zato je ob izidu smiselno in gospodarno načrtovati tudi medijsko navzočnost. Dobro je, da se ta zgodi prvi mesec, ko so knjige razposlane na prodajna mesta. Če so medijske objave preuranjene in knjig še ni na trgu, si lahko povzročite škodo. Kupci se običajno ne vračajo po isto knjigo, naslednji teden bo aktualen že neki drug naslov.

Naloga nas kot distributerjev je, da pravočasno obveščamo prodajno mrežo (poslovodje v knjigarnah, nabavne službe v upravah idr.) o medijskih dejavnostih, da si prodajalci lahko zagotovijo zalogo knjig, pravočasno dobijo informacije o njih in se pripravijo na obisk kupcev.

Knjigarnar se kupcu lahko posveti samo z informacijo, ki jo ima. Če je sosledje dogodkov pravilno, je skoraj zagotovljena tudi prodaja. Brez medijske podpore bo vaša knjiga

le še ena v množici knjig na polici, in verjetnost, da jo bo kdo prijel v roke, bo zelo majhna.

Pokličite nas in dogovorili se bomo o pogojih!

 

Predstavljamo Vam nekatere založbe in samozaložnike, ki jih zastopa Distribucija knjig Primus: 

Založba GnosticaZaložba EnoZaložba Jasno&GlasnoZaložba ChiaraZaložba PasadenaZaložba SequoiaEnost - Marjan OgorevcJutri 20152 - Milena MiklavčičSrečno življenje - Minka GantarMoksha - Boris Vene, Sarabej - Tjaši ArtnikStudio HieroglifLUD Literatura, LUD Šerpa, ... samozaložniki

 

Informacije za založnike

Zakon o enotni ceni knjige (ZOECK), ki je začel veljati 26. februarja 2014, določa, da so založniki in knjigotržci dolžni svoje poslovanje uskladiti z določbami zakona v roku šestih mesecev od dneva njegove uveljavitve ter da se določbe zakona se ne uporabljajo za knjige, izdane pred potekom tega roka.  Vprašanja in odgovore najdete tukaj

Slava Yurthev Copyright