Domači med kot hrana in zdravilo

Prepoznajte naraven nesegret med in njegove učinke na zdravje

Si želite povrniti nekaj preprostih znanj o uporabi domačega medu? Ta knjiga vam razloži, kakšen je naravno pridelan med in kaj je prava slovenska strd, kako ju kupovati, kakšna je nujna moč za zdravje, zakaj so čebeljih pridelkov ne segrevamo – niti do 40 stopinj Celzija – in kako jih uporabljamo kot vsakdanjo protivnetno hrano ter učinkovito podporo pri boleznih.

18,90 €
novo_primus
18,90 €
Domači med kot hrana in zdravilo
Prepoznajte naraven nesegret med in njegove učinke na zdravje

Si želite povrniti nekaj preprostih znanj o uporabi domačega medu? Ta knjiga vam razloži, kakšen je naravno pridelan med in kaj je prava slovenska strd, kako ju kupovati, kakšna je nujna moč za zdravje, zakaj so čebeljih pridelkov ne segrevamo – niti do 40 stopinj Celzija – in kako jih uporabljamo kot vsakdanjo protivnetno hrano ter učinkovito podporo pri boleznih.

18,90 €
Podnaslov: Prepoznajte naraven nesegret med in njegove učinke na zdravje
Založba: Zavod Hrast
Avtor: Mojca Vozel
EAN koda: 9789619438015
Leto izdaje: 2018
Št. strani: 119
Širina (mm): 150
Višina (mm): 207
Debelina (mm): 6
Teža (g): 205.0000
Vezava: Mehka

Kategorija produkta

Prvovrstni naravni med že vsaj pet tisoč let zaseda ključno mesto v tradicionalnih vzhodnih medicinah. Naravno pridelan, skrbno hranjen in nesegret ima namreč izjemno protivnetno moč in sposobnost podpiranja zdrave črevesne flore. Do pred pol stoletja so ga pogosto uporabljali tudi zdravniki zahodne medicine. Toda uporaba čebeljih pridelkov tako v prehrani kot pri domačem zdravljenju upada. Mnogi ljudje ne vedo več, zakaj in kako so čebelje pridelke kot dragoceno pomoč pri boleznih, mineralizaciji telesa in krepitvi odpornosti uporabljale pretekle generacije.

Si želite povrniti nekaj preprostih znanj o uporabi medu? Ta knjiga vam razloži, kakšen je naravno pridelan med in kaj je prava slovenska strd, kako ju kupovati, kakšna je nujna moč za zdravje, zakaj čebeljih pridelkov ne segrevamo – niti do 40 stopinj – in kako jih uporabljamo kot vsakdanjo hrano ter podporo pri boleznih.

Glavno vodilo je kupovanje medu pri lokalnem čebelarju, ki mu zaupate. Mnogi slovenski čebelarji in čebelarke so vešči svoje obrti in Slovenija je svetovno znana po kakovostnem medu. Pred tem pa se nekoliko seznanite s stvarmi, o katerih so naši stari starši najbrž vedeli celo več, kot vemo danes.

Kozarec medu je bil pri nas doma vedno na voljo. Uporabljal se je kot namaz na kruhu z maslom ter za slajenje zeliščnih čajev. Otroci smo ga občasno jedli z žlico. Če smo zboleli, smo ga tiste dni dobili več. Takšen način uporabe sem ohranila prvih dvajset let življenja. Nato sem ga bistveno nadgradila. Med sem vključila v vsakdanjo pripravo jedi v bistveno večji meri.

Prepričalo me je srečanje s spoznanji, ki so opisana v tej knjigi. Osupnili so me mnogi nutricionistični in klinični poskusi, pa tudi stari zapisi zdravnikov, ki so pokazali, kako močan jeziček na tehtnici med zdravjem in boleznijo je lahko to živilo, če razumemo njegovo antibiotično in probiotično delovanje in če z njim ustrezno ravnamo. Eksperimente, ki so jih za dvigovanje odpornosti in zdravljenje bolezni opisovali najrazličnejši viri, sem v praksi več kot desetletje izvajala tudi sama in se prepričala, kako izjemen je naravni nesegreti med.

Prikaži celoten opis
Napišite vaše lastno mnenje
Komentirajo lahko samo registrirani uporabniki. Prosimo, da se prijavite, oziroma se registrirate
Slava Yurthev Copyright