34. slovenski knjižni sejem

34. slovenski knjižni sejem

Dragi bralci,

vabimo v drugo in prvo preddverje Cankarjevega doma, kjer bodo na voljo izBrane knjige in novosti založbe Primus, distribucijskega ter otroškega programa.Tudi letos smo pripravili zanimiv in bogat program s predstavitvami in pogovori, ki se bodo dogajali na Forumu za obiskovalce (drugo preddverje, poleg razstavnega prostora založbe Primus) in Debatni kavarni (prvo preddverje).


Na razstavnem prostoru založbe Primus v drugem preddverju boste podrobneje spoznali bogato in raznoliko ponudbo skrbno izBranih knjig založb:
Ara
Cangura
Chiara
Eno
Gnostica
Lingea
Primus

Povezovanje in sodelovanje je naše glavno vodilo. Zelo ponosni in hvaležni smo za naše najbolj aktualne slovenske avtorje:
Boris Vene
Izidor Gašperlin 
Maria Ana Kolman
Marjan Ogorevc
Milena Miklavčič
Minka Gantar 
Sanja Lončar
Severin Lipovšek
Tadej Pretner
Tjaši Artnik Knibbe - Sarabraj

Na razstavnem prostoru v prvem preddverju bosta na voljo otroški program in dodatna ponudba, ki vam ju bo predstavila Karmen Hajsinger, vodja trženja.

Vabimo k soustvarjanju enkratnega sejemskega doživetja in navdihujočih pogovorov, ki jih bomo popestrili z dobro voljo in veliko smeha.  

Od 20. do 25. novembra bomo z vami:
˜
Mirela Smajić - Odnosi z javnostmi
Anja Godler - Marketing
Samo Krušnik - Vodja prodaje
Nevena Racman - Direktorica
Barbara Lipovšek - Urednica
Karmen Hajsinger - Vodja trženja
Irma Toman - Urednica otroškega program


Več o programu na knjižnem sejmu: TUKAJ

Sreda, 21.11. - Forum za obiskovalce

13:00 - 14:00
Zmajeva deklica, Mateja Hočevar in Hai Ottenheim
Predstavitev knjige Zmajeva deklica, pravljice za vse starosti in pogovor o soočanju s strahovi, zbiranju poguma in odkrivanju življenjskega poslanstva.
19:00 - 20:00
Hvalnica počasnosti, Carl Honoré
Projekt: USTAVI.SE
Gost: Zoran Predin
Povezuje: Manca Košir
Danes nas večina živi v fast forwardu in za to plačujemo visoko ceno. Trpijo naše delo, naše zdravje, pa tudi medčloveški odnosi. Je na vidiku slow revolution (revolucija počasnosti)?

Petek, 23.11. - Forum za obiskovalce

15:00 - 15:45
Pot ljubezni - pot k sebi, Deja Muck
Z metodo fraktalne risbe do svobode srca
Povezuje: Mirela Smajić
Avtorica knjige bo predstavila knjigo in tisti, ki bodo želeli bodo lahko metodo preiskusili v živo. S seboj bo imela pribor za izdelavo fraktalne risbe.

Sobota, 24.11. - Forum za obiskovalce

10:00 - 11:00
Zeleni traktor in slon, Dijana Žiberna
Avtorica Dijana Žiberna, bo predstavila svoj prvenec, otroško slikanico "Zeleni traktor in slon".
11:00 - 12:00
Predstavitev knjige s kamišibajem: Kje je pismo za Dobrega moža? 
Povezuje: Mirela Smajić
Predstavitev in pogovor projektu Bisleksija in knjigah Rdeči fičko premaga strah in To je moje. Urška Lamut, avtorica knjig pa bo v drugem delu predstavila knjigo s kamišibajem: Kje je pismo za Dobrega moža?  
13:00 - 14:00
Maščobe kot gorivo, dr. Joseph Mercola
Gost: mag. Severin Lipovšek
Povezuje: Mirela Smajić
Severin Lipovšek je magister kinezioloških znanosti in poklicno deluje kot kondicijski trener vrhunskih športnikov, terapevtski maser in svetovalec na področju športne in splošne prehrane. Na tem področju je aktiven 20 let, raziskovalno in praktično, sodeloval je tako z olimpijskim prvakom Primožem Kozmusom in najboljšimi športniki na svetu kot tudi z bolniki, obolelimi za rakom, ljudmi s preveliko telesno težo ipd. Je avtor knjige Moč prehrane v športu in avtor predgovora k slovenski izdaji knjige Somatika.
14:00 - 15:00
Hormonski žur, Minka Gantar
Telo neprestano komunicira z nami in mam želi dopovedati kaj nam manjka.
Ko se začnejo drobne težave, ne pomeni, da se staramo, pač pa, da smo podhranjeni - hranilno podhranjeni. Govorili bomo o vplivu družinskih vzorcev, pomanjkanja hranil in pomanjkanju spanja na stanje telesa. Izvedeli boste kako si na preprost način lahko pomagate sami - tako z drobnimi spremembami glede prehrane, kot z drobnimi spremebami glede razmišljanja.
20:30 - 21:00
Psihodrama, Vladimir Milošević
Gost: Gorazd Mrevlje
Povezuje: Silvija Jovanović
Prek psihodramskih tehnik, kot so igranje in zamenjava vlog, princip ogledala, dvojnik, projekcija prihodnosti in solilokvija (notranji govor), po izkušnjah avtorja kot dolgoletnega psihodramskega terapevta, pri pacientih pride do pomembnih sprememb na področju zmanjševanja in/ali izginjanja simptomov, rasti in razvoja osebnosti, razširitve osebnostnih kapacitet (sproščenost, večja kreativnost in razvoj avtentičnosti) ter kakovosti življenja pacientov. 

Nedelja, 25.11. - Forum za obiskovalce

12:00 - 13:00
Drugo Rojstvo, Marja Černelič
Povezuje: Mirela Smajić
Prebujanje človeka v meni - začeti moramo pri sebi, krog sprememb se širi na najbližje in na vse s čimer sobivamo. Primerjava dogodkov v življenju z antičnimi miti ter simbolnimi podobami velike arkane tarota.
13:00 - 14:00
Potrebujem tvojo ljubezen - je to res?, Byron Katie
Gost: Maša Jelušič, Byron Katie Slovenia
Povezuje: Mirela Smajić
Pogovor o Delu Byron Katie in medsebojnih odnosih.Ali lahko zagotovo veste, da potrebujete ljubezen partnerja ali staršev? Verjamete, da bi vas šef moral spoštovati, da bi vas otroci morali ubogati in, da vas prijatelji ne bi smeli prizadeti? Kako se počutite, ko ste prepričani, da bi vas kdorkoli moral imeti rad, ali vas spoštovati? … A se to ne zgodi? Ste že ugotovili, da te misli prav nič ne pripomorejo k temu, da bi k sebi privabili ljubezen in spoštovanje? Ste se že kdaj vprašali, kaj bi se zgodilo, če bi preprosto nehali verjeti mislim, ki vam pripovedujejo, kdo vse bi vas moral imeti rad? Morda bi se nehali vmešavati v zadeve in misli drugih ter bi se osredotočili nase. Morda bi opazili, da se ljubezen do bližnjih ne skriva v »on bi moral« ali »ona ne bi smela«, temveč v sprejemanju tega, kar je. Morda bi, bog ne daj, vzljubili nemogočega šefa ali mami podarili objem, ki vam ga sama ni zmogla dati. Morda bi se od srca nasmejali in se sprostili. Morda bi spoznali, da ste vi tisti, ki bi morali ljubiti in spoštovati? Morda bi odkrili sebe – ljubezen <3 .

Nedelja, 25.11. - Debatna kavarna
15:00-16:00
Novi pogled na bolečine -  Kaj boli - telo ali razum?
Naravne rešitve za bolečine, Sanja Lončar v sodelovanju z Martino Zupančič, dr.med., Piko Klančnik, uni.dipl.mikrobiolog., Anito Lopojda in Adriano Dolinar
Placebo ste vi, Joe Dispenza
Gost: Sanja Lončar
Povezuje: Mirela Smajić
V zadnjih desetih letih se je poraba analgetikov v Sloveniji povečala za kar 53 %! Med desetimi najbolj pogosto predpisanimi zdravili v letu 2016 je kar 5 protibolečinskih zdravil! 
Pa bo naše življenje zato res postalo lažje ali se bomo kmalu znašli v še večjih težavah, ko nam bodo močne učinkovine poškodovale še želodec, jetra in ledvice? 
Po drugi strani pa najnovejša znanstvena dognanja na področju epigenetike, nevroplastičnosti in psihonevroimunologije dokazujejo, da vsi oblikujemo možgane in telo z mislimi, čustvi, in stanji, ki jih izkusimo. Poslušali boste zanimivo debato povzeto iz knjig Naravne rešitve za bolečine -Sanja Lončar in Placebo ste vi - Joe Dipenza.


Slava Yurthev Copyright