Dr. Joe Dispenza

Dr. Joe Dispenza

Dr. Joe Dispenza - Žene ga prepričanje, da je lahko vsakdo od nas veličasten in ima brezmejne sposobnosti.

Dr. Joe Dispenza - Žene ga prepričanje, da je lahko vsakdo od nas veličasten in ima brezmejne sposobnosti.

Joe Dispenza, doktor kiropraktike, je prvič opozoril nase kot eden od znanstvenikov v nagrajenem filmu What the Bleep Do We Know!? Od objave filma leta 2004 poglablja in širi svoje delo v več smeri – vse odsevajo njegovo navdušenje nad ugotavljanjem, kako lahko ljudje uporabijo najnovejše izsledke s področij nevroznanosti in kvantne fizike – ne le za zdravljenje bolezni, ampak tudi za srečnejše in bolj izpolnjeno življenje. 


Kot učitelj in predavatelj je bil dr. Joe doslej vabljen na nastope v več kot 26 državah na šestih celinah. Izobražuje več tisoč ljudi, predava razumljivo, spodbudno in sočutno. Podrobno pojasnjuje, kako lahko ljudje preoblikujejo svoje možgane in telesa, da bi ustvarili trajne spremembe. Poleg številnih spletnih in televizijskih tečajev izvaja tudi tridnevne nadaljevalne in petdnevne izpopolnjevalne delavnice po svetu. 


Kot raziskovalec dr. Joe preučuje znanost, povezano s spontanimi remisijami, zanima pa ga tudi, kako se ljudje sami znebijo kroničnih težav in celo neozdravljivih bolezni. Nedavno se je začel povezovati z drugimi znanstveniki, s katerimi poglobljeno preučuje učinke meditacije med svojimi nadaljevalnimi delavnicami. S svojo ekipo opravlja mapiranje možganov z elektroencefalografijo (EEG) in merjenjem energijskega polja posameznikov z napravo, ki omogoča vizualizacijo izločenih plinov (GDV). Z monitorji HeartMath meri koherentnost srca, s senzorjem GDVSputnik pa meri energijo, navzočo v prostoru, kjer poteka delavnica – pred dogodkom, med njim in po njem. Načrtuje, da bo raziskave kmalu lahko oplemenitil z epigenetskim testiranjem. 

V vlogi avtorja je dr. Joe napisal knjigi Evolve Your Brain: The Science of Changing Your Mind ter Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One (Odvadite se biti to, kar ste: kako izgubiti svoj um in ustvariti novega) – v obeh podrobno opisuje nevroznanost sprememb in epigenetiko. Dr. Joe se je za kiropraktika izšolal v ustanovi Life University, kjer je diplomiral z odliko. Podiplomsko izobraževanje je namenil področjem nevrologije, nevroznanosti, delovanja možganov in možganske kemije, celične biologije, tvorjenja spomina ter staranja in dolgoživosti. Ko dr. Joe ne predava in piše, sprejema bolnike na svoji kliniki za kiropraktiko v bližini Olympie v zvezni državi Washington.  

Slovenski prevodi Dispenzinih meditacij po knjigah Placebo ste vi in Odvadite se biti to, kar ste izidejo konec poletja 2019.

Povezava do knjige Placebo ste vi https://www.primus.si/placebo-ste-vi/

Povezava do knjige Odvadite se biti to, kart ste https://www.primus.si/odvadite-se-biti-to-kar-ste/

Sorodne vsebine
 1. Človek kot stroj ali neskončen vir potencialov?
  Človek kot stroj ali neskončen vir potencialov? PLACEBO STE VI, Joe DispenzaMnenje prispeva: Mirela Smajić
  Več
 2. IzBran navdih za teden od 14. do 20. januar 2019
  IzBran navdih za teden od 14. do 20. januar 2019 »Dokler živimo v preteklosti, ne moremo ustvariti nove prihodnosti« Joe Dispenza, Placebo ste vi
  Več
 3. IzBran navdih za teden od 01. do 07. aprila 2019
  IzBran navdih za teden od 01. do 07. aprila 2019 Energija je tista, ki vpliva na materijo, in ko spremenite svojo energijo, spremenite tudi telo. Joe Dispenza, Placebo ste vi
  Več
 4. IzBran navdih za teden od 06. do 12. maja 2019
  IzBran navdih za teden od 06. do 12. maja 2019 Joe Dispenza danes znanstveno potrjuje učinke duhovne prakse, ki so jo tisočletja nazaj izvajali duhovni mojstri, guruji, razsvetljeni ljudje.
  Več
Slava Yurthev Copyright