IzBran navdih za teden od 29. aprila do 05. maja 2019

IzBran navdih za teden od 29. aprila do 05. maja 2019

Ples je čist, ko se plesalec razblini v njem, ko ga ni več tam,

ko ga ni mogoče več najti in ostane samo ples.

Osho, Ko se zbudim

To je meditacija, sanjas, vznesenost – konec koncev, to je obstoj. Počasi počasi se naučite razbliniti. Razblinite se v vsakem početju – takrat to početje postane ples. Če tečete, se razblinite v teku, da ne bo več tekača, samo tek. Če, recimo, tečete zgodaj zjutraj, ni tekača, ampak samo tek – tako ste zatopljeni v samo početje, da pozabite, da to počnete. To je ples. 

Ko lahko pozabite nase, vznikne ples in pojavi se sanjas. In počasi počasi dopustite, naj takšno vzdušje preplavi vaše srce. Nikamor vam ni treba iti: nekega dne bo potrkalo na vaša vrata.

Sorodne vsebine
 1. Osho
  Osho Sodobni mistik, guru in duhovni učitelj.»Ne pozabite: kar pravim, ni namenjeno samo vam«
  Več
 2. IzBran navdih za teden od 03. do 09. septembra 2018
  IzBran navdih za teden od 03. do 09. septembra 2018 »Ste kdaj koga ljubili takšnega, kot je? Človeka nočete izboljšati, nočete ga spremeniti; vaše sprejemanje je celovito, popolno – takrat veste, kaj je skrb.« OSHO, Sočutje
  Več
 3. IzBran navdih za teden od 17. do 23. septembra 2018
  IzBran navdih za teden od 17. do 23. septembra 2018 »Ko začnete opažati in preštevati prečudovite razloge, zakaj se nepričakovane reči dogajajo za vas in ne proti vam, ste spoznali skrivnost.« Katie Byron, Potrebujem tvojo ljubezen – je to res?
  Več
 4. IzBran navdih za teden od 24. do 30. septembra 2018
  IzBran navdih za teden od 24. do 30. septembra 2018 »Svet je treba uporabljati, in si ga ne lastiti. Pridemo praznih rok in tako tudi odidemo, zato ni smiselno posedovati kar koli.« OSHO, Radost
  Več
Slava Yurthev Copyright