James Redfield

James Redfield

James Redfield (1950) je svoj prvi roman, Celestinsko prerokbo, najprej izdal v samozaložbi.

James Redfield (1950) je bil rojen v Alabami. Po študiju sociologije in vzhodne filozofije na Univerzi v Auburnu, je 15 let delal kot terapevt z zlorabljenimi in težavnimi mladostniki. Že v tem času se je priključil »gibanju za človeški potencial«, kjer je tudi razvijal ideje, ki so postale kasneje osnova njegovih knjig.

Prvi roman, Celestinsko prerokbo, je najprej izdal v samozaložbi. Knjiga je postala ena največjih uspešnic našega časa, rekordno dolgo je zasedala vrhove lestvic najbolj prodajanih knjig širom po svetu, po njej so leta 2006 posneli tudi film. Tudi njegove naslednje knjige so pri bralcih naletele na pozitiven odziv. James sporočilo Celestinske prerokbe širi med številne poslušalce tudi na predavanjih, aktiven je v gibanjih za ohranitev okolja, je tudi pobudnik projekta »globalna molitev«, ki združuje tisoče ljudi v meditaciji za pozitivne spremembe.

Za svoje romane in delovanje je prejel številne nagrade in priznanja. Z ženo Salle živi v Alabami.

Sorodne vsebine
 1. IzBran navdih za teden od 25. februarja do 03. marca 2019 »Ko ste osredinjeni v svoji duhovni povezanosti, imate na voljo neskončno zalogo energije.« James Redfield, Celestinska prerokba (nova, razširjena izdaja)
  Več
 2. IzBran navdih za teden od 13. do 19. maja 2019
  IzBran navdih za teden od 13. do 19. maja 2019  »Vesolje je energija, ki se odziva na naša pričakovanja. Del tega energijskega vesolja smo, zato se tedaj, ko postavimo vprašanje, prikažejo ljudje, ki imajo odgovor.«  Celestinska prerokba - James Redfield
  Več
 3. IzBran navdih za teden od 03. do 09. junija 2019
  IzBran navdih za teden od 03. do 09. junija 2019 »Bolj ko ljubimo in cenimo druge, več energije nam doteka.«  James Redfield, Celestinska prerokba
  Več
Slava Yurthev Copyright