IzBran navdih za teden od 10. do 16. septembra 2018

IzBran navdih za teden od 10. do 16. septembra 2018

»Vsaka rana se sčasoma zaceli, a dati si moraš čas za celjenje,
kajti tako izraziš sočutje in ljubezen do sebe.
Danes bodi prijazen do sebe.«
Don Miguel Ruiz ml., Zavestno življenje

Čas celjenja


Naše čustvene rane, naj so majhne ali velike, hranijo »zajedavca« uma, saj negativne misli, ki se hranijo iz teh ran, prevzamejo našo pozornost.
Kadar se odnos med umom in čustvenim telesom osredotoči na preteklo rano, zajedavec bujno uspeva, saj uporablja čustveno rano zato, da nas ohranja ujete v megli negativnosti.
Odpuščanje zaceli sleherno rano. In ko je zaceljena, je zajedavec ne more več uporabljati za to, da bi nam povzročal trpljenje. Odpustiti pomeni sprejeti in spustiti. Iz izkušnje, ki nas je ranila, se lahko učimo in tudi jočemo zaradi nje, če čustveno telo še zmeraj trpi, toda odpuščanje prepreči zajedavcu, da bi se hranil iz nje in stopnjeval naše duševno stanje.


VAJA


Vsaka rana se sčasoma zaceli, a dati si moraš čas za celjenje, kajti tako izraziš sočutje in ljubezen do sebe. Danes bodi prijazen do sebe.

Sorodne vsebine
 1. IzBran navdih za teden od 03. do 09. septembra 2018
  IzBran navdih za teden od 03. do 09. septembra 2018 »Ste kdaj koga ljubili takšnega, kot je? Človeka nočete izboljšati, nočete ga spremeniti; vaše sprejemanje je celovito, popolno – takrat veste, kaj je skrb.« OSHO, Sočutje
  Več
 2. IzBran navdih za teden od 17. do 23. decembra 2018
  IzBran navdih za teden od 17. do 23. decembra 2018  S pozornostjo se zavem, da imam telo. Živ sem. Lahko vidim. Delo, Thich Nhat Hanh
  Več
 3. IzBran navdih za teden od 11. do 17. februarja 2019 »Ljubezen je mogoča samo, ko ni strahu.« Osho, Knjiga o otrocih
  Več
Slava Yurthev Copyright