Digitalni tisk

Primus digitalni tisk


Primus digitalni tisk

Smernice pri tiskanju knjig se spreminjajo. Število natisnjenih izvodov je še vedno ključni element, ki narekuje končno ceno knjige, kljub temu pa najnovejši digitalni stroji vse bolj izrazito konkurirajo klasičnim tiskarskim strojem. Cena in kakovost odtisa na digitalnem stroju sta se zelo približala klasičnemu ofsetnemu tisku, v mnogih primerih je digitalni tisk celo boljša rešitev.


Nepoznavalec največkrat ne loči več med tehnologijama. Postopki in priprava za tisk so enaki kot pri klasičnem tisku, od priprave naprej pa je vse skupaj bistveno hitrejše in bolj preprosto.

Natisnjeno knjigo lahko v nekaterih primerih prejmete že isti ali naslednji dan po oddaji digitalnega gradiva. Pri ofsetnem tisku postopek traja tudi do enega tedna ali še dlje.

Prednost digitalnega tiska pred klasičnim je predvsem v tisku na zahtevo. Natisnete lahko poljubno število knjig, od 4 do 500 izvodov. S tem si ne kopičite nepotrebnih zalog, na trgu pa delujete z minimalno operativno količino.

Primus vam v kombinaciji digitalnega tiska in knjižne distribucije ponuja optimalno rešitev pri izdajanju novih knjig. Izdelek lahko ponudite trgu praktično brez stroškov tiska. Natisnili bomo samo toliko izvodov, kolikor jih bomo prodali. Razliko med ceno tiska in dogovorjeno distribucijsko ceno pa bomo nakazali na vaš račun. Plačate tudi izvode, ki jih želite zase.

Poizvedite več o: Distribuciji knjig Primus

Slava Yurthev Copyright