Zalužani

Kratke zgodbe

Zalužani so ljubka majhna grofija, poimenovana po grofu Borisu, Klunu - Zalužnem, ki je do svoje grofje prišel z dednim nasledstvom v letu 2080.

25,00 €
prelistaj_knjigo_primus
novo_primus
25,00 €
Zalužani
Kratke zgodbe

Zalužani so ljubka majhna grofija, poimenovana po grofu Borisu, Klunu - Zalužnem, ki je do svoje grofje prišel z dednim nasledstvom v letu 2080.

25,00 €
EAN koda: 9789617033496
Avtor: Bojan Bizjak
Založba: Primus
Zbirka: Avtorji
Podnaslov: Kratke zgodbe
Leto izdaje: 2018
Št. strani: 230
Širina (mm): 140
Višina (mm): 220
Debelina (mm): 18
Vezava: Mehka

Kategorija produkta

V mali grofiji, ki je zmes soodločanja in grofovske volje, se dogajajo komične reči, včasih pa že kar resne... Glavni akterji so: Janez, sodnik v malem objezerskem mestu, kjer je sedež grofije, Jože, upokojeni profesor jezikov in primerjalne književnosti, Lučka, njegova žena, Arna, lastnica lokalčka Brezčasnica in Linda, medijska uslužbenka.

Zgodbe so odvijejo v enem letu, v letu 2100, ko bo slovenski jezik že hudo zanemarjen in ga skuša grof spet obuditi na raven, pred stoletjem in več, ko so Slovenci še ljubili svoj jezik. Seveda so tudi v grofiji Zalužni neke nove politične tvorbe, ki so avtonomne, dogajajo se čudne družabne igre, dogaja se veliko. Predvsem so v zgodbah skrite
anomalije hiperporabništva in kvazidemokracije. Satirični fragmenti se prepletajo s tuhtljivostjo in vsakdanjimi problemi. 20 zgodb je ravno dovolj, da se ubesedi neka vizija, ki že trka na okno današnjih zazrtosti.

Bojan Bizjak je bil rojen 22. 2. 1959 na Predmeji, osnovno šolanje
je začel v sosednji Otlici, kasneje so ga zaradi slabovidnosti prešolali v Zavod za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani. Študiral je najprej agronomijo, kasneje pa primerjalno književnost, psihologijo in filozofjo; diplomiral pa ni, ker se je moral preživljati sam in je hitro padel v strastno pisanje. Napisal je 13 romanov, 7 pesniških zbirk, 8 zbirk kratke proze. Poleg pisanja se je udinjal še na radiu, pri lokalnih časopisih, fotografral, skratka živel. Dela in živi v Ajdovščini.

 

Prikaži celoten opis
Napišite vaše lastno mnenje
Komentirajo lahko samo registrirani uporabniki. Prosimo, da se prijavite, oziroma se registrirate
Slava Yurthev Copyright