Kaša, žganci, zelje

Dediščina prehrane na Gorenjskem za sodobno rabo
Avtor: Tatjana Dolžan Eržen
Št. strani: 163
Vezava: Integralna
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,84 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Katalog razstave Kaša, žganci, zelje: Dediščina prehrane na Gorenjskem za sodobno rabo sestavlja več vsebin kot samo razstavo v gradu Khislstein (maj 2021–december 2022).

Na zalogi
predvideni rok dobave 1 - 3 delovne dni
Dediščina prehrane na Gorenjskem za sodobno rabo
Avtor: Tatjana Dolžan Eržen
Št. strani: 163
Vezava: Integralna
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,84 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789617071337
Akcijska cena 16,74 € Redna cena 18,00 €
Dediščina prehrane na Gorenjskem za sodobno rabo
Avtor: Tatjana Dolžan Eržen
Št. strani: 163
Vezava: Integralna
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,84 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Katalog razstave Kaša, žganci, zelje: Dediščina prehrane na Gorenjskem za sodobno rabo sestavlja več vsebin kot samo razstavo v gradu Khislstein (maj 2021–december 2022). Uvodno besedo je napisala direktorica Gorenjskega muzeja mag. Marjana Žibert, šest kustosinj pa je prispevalo različne članke. Avtorici razstave mag. Tatjana Dolžan Eržen in mag. Monika Rogelj sta pripravili dopolnjeno besedilo razstave in katalog z velikimi fotografijami razstavljenih predmetov, to je izbor lesenega posodja za predelavo in shranjevanje pridelkov iz etnološke zbirke ter trgovinske embalaže od petdesetih do osemdesetih let 20. stoletja iz zbirke kustodiata novejše zgodovine Gorenjskega muzeja.

Strokovna svetovalka za arheološko vsebino razstave dr. Veronika Pflaum je predstavila arheologijo hrane na Gorenjskem, mag. Barbara Kalan pa pomanjkanje živil in prehrano civilistov med prvo svetovno vojno. Anja Poštrak je zapisala izkušnje s pripravo jedi po receptih iz kuharice Valentina Vodnika, Alenka Pipan pa osebno zgodbo prehranjevanja in življenja bolnikov s celiakijo. Publikacija prinaša nova dejstva in spoznanja o prehranjevanju Gorenjcev od nekdanje samooskrbnosti kmečkih domačij do meščanskega znanja kuhanja in uživanja jedi, od daljne preteklosti pred tisočletji do skoraj današnjega dne. Zdrava prehrana nekdaj in danes imata nekaj skupnega: lokalno pridelavo, znanje in ustvarjalnost, uživanje hrane v družini in družbi.

Prikaži celoten opis
Več informacij
Podnaslov Dediščina prehrane na Gorenjskem za sodobno rabo
Založba Gorenjski muzej
Avtor Tatjana Dolžan Eržen
EAN 9789617071337
Leto izdaje 2021
Št. strani 163
Širina 215
Višina 275
Globina 10
Vezava Integralna
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Kaša, žganci, zelje
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.