Ta domače testenine

Avtor: Saša Drobnič Škrjanec
Št. strani: 160
Vezava: Trda
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,95 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Avtorica nazorno predstavi pripravo najrazličnejših vrst testa za testenine (jajčno testo, kamutovo testo, zeliščno testo, ajdovo testo, olepotičeno testo, ...).

Na zalogi
predvideni rok dobave 1 - 3 delovne dni
Avtor: Saša Drobnič Škrjanec
Št. strani: 160
Vezava: Trda
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,95 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789612034863
19,00 €
Avtor: Saša Drobnič Škrjanec
Št. strani: 160
Vezava: Trda
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,95 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Razlogov za to, da zavihamo rokave in se lotimo domačih testenin, je več. Največja prednost je, da sami izberemo kakovostno moko in druge sestavine.

Testenine obarvamo z naravnimi barvili, uporabimo svežo špinačo, rdečo peso, bučo,...

Lahko jih tudi rahlo aromatiziramo s svežimi zelišči, kot so bazilika, origano, majaron. Včasih jih še olepotičimo s cvetjem in zelenimi lističi zelišč, kot so peteršilj, žajbelj, drobnjak. Čar domačih testenin je tudi v tem, da lahko naredimo iz ene vrste testa različne oblike: metuljčke, svedrce, ušesca, mošnjičke, raviole, torteline, špecle, fuže …

Postopke oblikovanja spoznamo v knjigi. Domače testenine porabimo sveže, lahko jih tudi posušimo ali preprosto zamrznemo in porabimo pozneje.

Avtorica je v knjigi predstavila pripravo trinajst različnih vrst testa (z različnimi žiti, ajdo, žafraniko, zelišči, špinačo, peso, makom, bučo, sipo in kakavom) in več kot 50 receptov za okusne jedi v katerih uporabimo domače testenine. 


Recenzija Bukla:

Začela je z ustvarjanjem modnih dodatkov, nadaljevala s hišnim tekstilom, tako zasnovala svojo danes že prepoznavno znamko Jagababa, leta 2017 pa je navdušila z imenitno kuharsko knjigo Jedi iz sklede. Saše Drobnič Škrjanec nič ne ustavi. Zdaj znova navdihuje, le da s testeninami namesto enolončnic, ki bodo že zaradi raznolikosti pritegnile vašo pozornost.

Avtorica namreč predstavi pripravo trinajstih različnih vrst testa (z različnimi žiti, zelišči in zelenjavo ter celo s kakavom) in več kot 50 receptov za okusne jedi, v katerih lahko uporabimo domače testenine. »Rezanci, ozki in široki. Metuljčki, nagajivo črtasti in imenitno obarvani. Bleki, enostavni in fini. Žlikrofi, bogato polnjeni in slastni. Ravioli, olepotičeni in raznovrstni.« Hkrati nas takole mamljivo uvede v svet domačih testenin, ki so, kot pravi avtorica, čisto enostavne za pripravo. In še marsikatero zabavno uro z družino zagotavljajo. Zagotovo še ena lično izdelana knjiga z nazornimi napotki in umetelno izbranimi fotografijami, po katerih se vam bodo cedile sline. (Vanja Jazbec, Bukla 150)

Prikaži celoten opis
Več informacij
Založba Kmečki glas
Avtor Saša Drobnič Škrjanec
EAN 9789612034863
Leto izdaje 2019
Št. strani 160
Širina 170
Višina 230
Vezava Trda
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Ta domače testenine
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.