Ko zadiši po istrski kuhinji

Istrska kuhinja od A do Ž
Avtor: Alberto Pucer
Št. strani: 388
Vezava: Trda
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,25 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Več kot 700 receptov za najousnejše istrske jedi.

Ni na zalogi
Istrska kuhinja od A do Ž
Avtor: Alberto Pucer
Št. strani: 388
Vezava: Trda
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,25 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

EAN
9789612033842
25,00 €
Istrska kuhinja od A do Ž
Avtor: Alberto Pucer
Št. strani: 388
Vezava: Trda
klicaj

Ob nakupu tega izdelka prejmete 1,25 € EUR za Vaš naslednji nakup.

klicaj

Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.

Alberto Pucer ni kuhar, pač pa zgodovinar in pravi »Šavrin« – Istrijan.

Njegova prva knjiga Istrska kuhinja je izšla pred desetimi leti in doživela kar dva ponatisa.


Avtor je v letih po prvi knjigi ves čas na terenu dopolnjeval zbirko zanimivih istrskih jedi.

Receptov se tokrat je nabralo preko 700 in zato jih je  uredil kar po abecedi.

Od artičok do žižol - uporabno za vsak okus.

Knjiga bo lahko navdih za odlične jedi kulinaričnim mojstrom, pa tudi vsem drugim, ki jih zanima zdrava, neizmerno pestra in domiselna  istrska hrana (bakala, pastičo, flopi, žgvacet, ombolo na šugo, sardoni na šavor ...).


Recenzija Bukla:

Alberto Pucer je v dobrih desetih letih, odkar je izšla njegova prva knjiga o istrski kuhinji, pridno nabiral in dopolnjeval svoje recepte. In ker je zgodovinar in ne kuhar, je teh več kot 700 zbranih receptov sistematično uredil po abecednem redu sestavin, ki so za določeno jed potrebne, zaradi česar knjiga upravičeno nosi podnaslov Istrska kuhinja od A do Ž. Namesto za kuharico z natančnimi količinami sestavin in opisi postopkov gre bolj za etnološko delo, ki nam približa kulinarične navade naših prednikov. Avtorjevo zgodovinsko stališče je vidno tudi iz uvoda, kjer nam poda strnjen geografsko-zgodovinski, etnografski in pa kulinarični pregled Istre. Kot zanimiv dodatek nosi vsako poglavje oz. vsaka črka svoj istrski izrek ali pa kar modrost. Pri G-ju se mu tako, recimo, zapiše: »Glad je narbulše kuhar.«

Prikaži celoten opis
Več informacij
Podnaslov Istrska kuhinja od A do Ž
Založba Kmečki glas
Avtor Alberto Pucer
EAN 9789612033842
Leto izdaje 2019
Št. strani 388
Širina 170
Višina 240
Vezava Trda
Napišite vaše lastno mnenje
Ocenjujete:Ko zadiši po istrski kuhinji
Vaša ocena
© 2021 Založba Primus d.o.o. Vse pravice pridržane.