Suho sadje, zelenjava, zelišča in gobe


Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,65 € EUR za Vaš naslednji nakup.


Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.
Knjiga Suho sadje, zelenjava, zelišča in gobe avtorja Darija Corteseja je popoln priročnik za vse, ki želijo spoznati naraven način shranjevanja hrane. Sušenje je ena najstarejših in najbolj učinkovitih metod, s katero lahko sadje, zelenjava, zelišča in gobe ohranijo svojo hranilno vrednost ter poln okus še dolgo po sezoni.


Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,65 € EUR za Vaš naslednji nakup.


Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.


Ob nakupu tega izdelka prejmete 0,65 € EUR za Vaš naslednji nakup.


Registrirajte se in zbirajte točke zvestobe, ki jih lahko unovčite že pri vašem naslednjem nakupu.
Avtor na preprost, razumljiv in navdihujoč način razloži postopke sušenja različnih vrst živil ter ponudi praktične nasvete za uspešno pripravo domače shrambe. V knjigi boste izvedeli, kako pripraviti in posušiti plodove, liste ali gobe, katere metode sušenja so najboljše ter kako jih pravilno hraniti, da ohranijo kakovost in aromo.
Ker so taki časi, da je dobrodejno ne le ceniti, ampak tudi znati vse divje in naravno gojeno še shraniti, si s to priročno a nadvse bogato knjižico lahko pomagamo pri osvajanju te prastare tehnike in obenem spoznamo še zanimivo zgodovino sušenja.
Avtor o knjigi:
»Različnih načinov sušenja ne manjka, sadja, zelenjave, gob in zelišč je obilo. Zakaj ne bi poskusili ter si manjši ali večji del zimsko-pomladnih zalog pripravili v posušeni obliki? Pa ne zaradi zalog, ampak zaradi okusne, zdrave, nadvse prenosljive hrane, ki je ni moč kupiti nikjer. Saj ne da ni naprodaj, ampak kakovost, ki jo tako enostavno in na zabaven način lahko pripravimo sami, je v prodaji redka in res draga dobrina.«
Suho sadje, zelenjava, zelišča in gobe ni le vodič po tehnikah sušenja, temveč tudi povabilo k zdravemu in trajnostnemu načinu življenja. S pomočjo knjige boste lahko obogatili svoj jedilnik, zmanjšali zavržke hrane ter vedno imeli pri roki zdrave domače prigrizke in sestavine. Če iščete preprost in učinkovit način za ustvarjanje lastne zaloge iz narave, je ta knjiga pravi navdih in pomočnik.
Podnaslov | Sušenje in priprava jedi |
---|---|
Založba | Kmečki glas |
Avtor | Dario Cortese |
EAN | 9789612032586 |
Leto izdaje | 2012 |
Št. strani | 112 |
Širina | 125 |
Višina | 230 |
Globina | 10 |
Vezava | Mehka |